Specjaliści

(FOTO) Jacek Fryziel
Już od dziecka urzekały mnie obrazy tworzone przez naturę i ogólnie to co mnie otaczało. Próbowałem to rysować, potem malować, ale ten sposób uwieczniania obrazów nie by dla mnie - zwyczajnie nie mam do tego ręki. Z pierwszym aparatem fotograficznym miałem do czynienia w wieku 8 lat, ale to nie był jeszcze ten moment, kiedy w fotografii wszystko trzeba było ustawiać ręcznie. dopiero fotografia cyfrowa otworzyła przede mną możliwości uwieczniania tego, co mnie zachwyca.

Od tamtej pory sprzęt, doświadczenie i pasja dojrzały na tyle, że obecnie zajmuję się fotografią okolicznościową i reporterską, w wolnych chwilach fotografuję krajobrazy, świat owadów a także ciekawe twarze.

Katarzyna Deryło
Absolwentka APS i SGGW. Tyflopedagog. Nauczyciel przedmiotów zawodowych w zakresie gastronomii. Instruktor  orientacji przestrzennej i terapii widzenia. Uczestnik krajowych i międzynarodowych projektów unijnych. Instruktor warsztatów artystycznych.

Sylwia Piekarek

Absolwentka Politechniki Radomskiej wydziału ekonomicznego. Ukończyła studia podyplomowe z rachunkowości w PAN w Warszawie. Posiada wieloletnie doświadczenie zawodowe w zakresie księgowości, kadr i płac – różnych form działalności gospodarczych, organizacji pozarządowych i jednostek budżetowych. Posiada certyfikat Ministra Finansów nr 61591/2013.

Tadeusz Czajkowski
Absolwent Politechnikie Warszawskiej, na Wydziale Mechaniki Precyzyjnej. Ukończył podyplomowe studium handlu zagranicznego – w Szkole Głównej Planowania i Statystyki oraz politologię na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego, na Wydziale Nauk Historycznych i Społecznych. Praktyk i wynalazca a jednocześnie - publicysta, fotografik, nauczyciel i wychowawca. Specjalizuje się w promocji pośredniej wizerunku firm i osób fizycznych.

Izabela Derlacińska

Uczestniczka i instruktorka kilku projektów międzynarodowych. Organizatorka wielu sesji zdjęciowych. Na codzień współpracuje z magazynem ‘Zupełnie Inny Świat’ oraz różnymi artystami. Członek zespołu redakcyjnego. Fotoreporterka i publicystka.  Fascynatka zdjęć i ujęć w produkcji filmowej. Właścicielka własnego studia zdjęciowego w Warszawie.

Elżbieta Bodziakowska
Absolwentka APS. Tyflopedagog. Pedagog. Nauczyciel nauczania integracyjnego. Instruktor orientacji przestrzennej i terapii widzenia. Terapeuta metodą TOMATISA. Logopeda. Wieloletni nauczyciel, wykładowca i konsultant. Kierownik, opiekun i wychowawca wielu projektów krajowych.

Dorota Adamska

Absolwentka Politechniki Radomskiej wydziału ekonomicznego i SGGW. Tyflopedagog. Nauczyciel i wykładowca przedmiotów ekonomicznych i gastronomicznych. Trener i instruktor szkoleń z zakresu przedsiębiorczości, marketingu i rachunkowości. Kierownik wielu projektów młodzieżowych. Organizator i uczestnik projektów krajowych i międzynarodowych. Wieloletni specjalista w zakresie kadr i księgowości budżetowej oraz przedsiębiorstw prywatnych. Posiada dyplom Głównego Księgowego nr 2165/11/07/05.

Ewa Majewska

Pedagog (Uniwersytet Warszawski), pilot wycieczek, animator pedagogiki zabawy. Trenerka szkoleń z psychoedukacji i zastosowania metod aktywizujących w pracy z grupą dla nauczycieli, wychowawców domów dziecka, animatorów. Trener szybkiego czytania i myślenia twórczego. Pasjonatka rozwijania postawy twórczej dla osób w każdym wieku (członek Polskiego Stowarzyszenia Kreatywności). Autorka programów edukacyjnych rozwijających postawę twórczą dla Stowarzyszeń i Fundacji. Przez wiele lat prowadziła lekcje muzealne i współpracowała przy organizacji warsztatów twórczych z Pracownią Działań Muzealnych Zamku Królewskiego w Warszawie, z domami kultury (Dorożkarnia, Łowicka, DK Muranów) świetlicą socjoterapeutyczną na Targówku. Podczas pracy w wydawnictwie dwutygodnika młodzieżowego „Cogito” organizowała wakacje twórcze dla młodzieży szkół średnich oraz warsztaty kreatywności towarzyszące targom książki w różnych miastach Polski. Konsultant - pedagog i autor artykułów na łamach edukacyjnego portalu internetowego ‘www.thepolishguide.co.uk’. Pomysłodawczyni Eventours Maroc, od wielu lat pilot wycieczek, rezydent i przewodnik po Maroku.

NASZE MOTTO:
"Otwartość i zrozumienie daje spełnienie".

Fundacja TAK

• Glina, ul. Wilcza 2